take care of you

det är alltid intressant med nya ansiktsmasker o sådant för man känner sig så fräsh efter att ha vart lite snäll mot sin kropp, men enligt mig är det roligare att göra sina egna asiktsmasker och sånt, så tänkte skriva några recept på bra ansiktsmasker, hårmasker o sånt trevligt :)

för att skapa lite spakänsla när man ska pyssla om sig själv kan man tända lite doftljus med lukt av ex. lavendel, ros eller citronmeliss!

börja med att låta ansiktet få ett ångbad för att öppna porerna,

en bra och enkel mask för torr hy är att mosa en avokado och sedan lägga det på ansiktet, ligga så i ca 10 min och sen kan man använda avokado skalen på armbågarna får att få dom mjukare!

för fet hy kan man göra en jordgubbsmask - mosa fem jordgubbar, blanda de med 2 tsk naturell yoghurt och så mycket mandelmjöl som det behövs för att få en lagom konsistens.
ha den på huden i 10 min. jordgubbarna innehåller vitaminer som friskar upp huden, yoghurten stimulerar och ger huden lyster.

för torrt hår är det klokt att mosa en väldigt mogen avokado, massera in den i hela håret, dock inte i hårbotten, täck håret med aluminiumfolie, blöt en handduk med varm vatten, krama ur den och vira över aluminiumet, låt verka i en halvtimme, tvätta och skölj

för att få lyster i håret kan man blanda en inpackning med en halv mosad avokado, en halv banan, 1 msk olivolja och en tsk naturell yoghurt.
tvätta håret och handdukstorka det, ha i masken i håret, tänk det med en handduk, skölj ur efter ca 25 min, tvätta med schampo och varmt vatten.

har fler recept för kropp, fötter o sånt, men det får vi ta någon annan dag annars kommer de här inlägget bli alldeles för jobbigt att läsa igenom :)

avokadomasken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0